Kosmetiske behandlinger

Kosmetiske behandlinger

Rene, sunde, velplejede og ubehandlede tænder er altid at foretrække. Men hos mange patienter opstår et behov, for at ændre smilet i en eller anden grad æstetisk, med en forhåbning om forøget livskvalitet. Det er vigtigt man ikke kaster sig ud i en unødvendig kosmetisk behandling som ung, der kan svække tænderne ved aldring. Går du med overvejelserne omkring at ændre dit smil er du altid velkommen til en snak, så tandlægen kan se på hvilke muligheder der gør sig gældende, med tanke på bivirkninger, holdbarhed, økonomi og tandsundheden på sigt.

Tandblegning

Tændernes farve ændres i takt med alderen og kan påvirkes af farverigt fødeindtag. Farveændringen sker fordi tandbenet skinner igennem emaljen som med tiden absorberer farvestoffer fra mad og drikke. Ved en blegning trækkes de eventuelle farvestoffer ud af tanden, men hver gang man bleger, ætses en My af emaljen væk, hvorfor man ikke bør gøre dette for ofte.

Som regel kan tænderne lysnes et par toner og give et flot hvidt smil. Kroner og eventuelt plast bleges ikke med. Læs mere om blegning her.

Kosmetisk plast

Kosmetiske plastbehandlinger kan oftest laves, uden der behøver at blive slebet sund tandsubstans væk. Denne metode anvendes oftest når et mellemrum skal lukkes, et hjørne er knækket af eller ved at bygge en lille tand ud der skal gøre større. Holdbarheden ved plast er ikke så stærk som at vælge en keramisk løsning, men det æstetiske resultat kan blive rigtig pænt og derfor at foretrække såfremt det kun er små justeringer af tandsættet man ønsker.

Plasten kan dog med tiden misfarves af fødeindtag mm. Specielt i kanterne – og man kan være uheldig at knække lidt af. Det er derfor en behandling der kan kræve lidt vedligeholdelse løbende med pudsning eller reparation, men ikke mere end det kan udføres i forbindelse med dit almindelige eftersyn og er en behandling forholdsvis lave omkostninger. Læs mere om plastfyldninger her.

Keramik

Facader eller kroner er fremstillet af keramik. Denne løsning er oftest æstetisk pænere og mere langtidsholdbar, men proceduren er også mere kompliceret og omkostningsfuld. En facade eller krone forudsætter man sliber på den pågældende tand, hvorfor metoden er at foretrække hvis tanden i forvejen er svækket. Når patienten og tandlægen i samråd har besluttet hvordan kronerne/facaderne skal se ud, tages et digitalt aftryk af tænderne der sendes til en tekniker. Ved særligt tilpassede fortandkroner skal man forbi teknikeren til en farveprøve. Vi benytter os kun af de bedste teknikere, for at sikre patienterne den bedste kvalitet. Læs mere om kroner her.

Invisalign

Tandregulering med usynlige skinner. Skæve tænder kan være en udfordring både kosmetisk eller funktionelt. Men der er hjælp at hente, for de usynlige skinner fra Invisalign kan rette tænderne uden brug af metal som ved klassiske togskinner. Invisalign er et banebrydende system der er det. Mest brugte af tandlæger verden over. Skinnerne bliver fremstillet ud fra en 3D scanning så de passer 100% til dine tænder og produceres i genanvendeligt plast for at skåne miljøet. Antallet af skinner og varigheden for at opnå dit drømmesmil er individuelt og kan variere. Skinnerne rykker gradvist tænderne og kan nemt tages af og på når man fx skal spise eller til et. arrangement. Du er altid velkommen på klinikken til en gratis forundersøgelse og individuel behandlingsplanlægning, hvor du også kan se en animationsfilm af processen, så du er helt sikker på hvordan resultatet bliver, før du kaster dig ud i det. Prisen varierer og kan først gives efter forundersøgelsen.

Læs mere om Invisalign her.